Energimærke

En synliggørelse af bygningens energiforbrug

Energimærket fungerer som en varedeklaration for bygningens energiforbrug og viser tydeligt, hvor energieffektiv bygningen er. Energimærkningsrapporten giver også et overblik over de energiforbedringer, der er økonomisk fordelagtige at gennemføre. Energimærkning er et krav for boliger, offentlige bygninger og bygninger til handel og service, og det er obligatorisk at få et energimærke ved salg eller udlejning af en bygning.

energimærke - Preben Dam ApS - energi - Energimærke

Energimærkets skala – Fra A til G

Energimærket vurderer bygningens energistandard på en skala fra A til G, hvor A repræsenterer den mest energieffektive kategori. Siden energimærkningsordningens start i 1998 er flere energieffektive bygningsklasser blevet indført, hvilket har udvidet skalaen med tre ekstra A-niveauer: A2010, A2015 og A2020.

Disse niveauer relaterer til specifikke energikrav i bygningsreglementerne, så et hus mærket A2015 overholder kravene i både Bygningsreglement 2015 og Bygningsreglement 2018. Den højeste kategori, A2020, afspejler den tidligere frivillige Lavenergiklasse 2020. Disse avancerede A-mærker ses oftest ved nybyggeri. Energimærket for en bygning, der sælges eller udlejes, skal fremgå med den vurdering, der er angivet i energimærkningsrapporten.

Kontakt os i dag

Ønsker I at høre mere om vores ydelser eller få et uforpligtende tilbud? Kontakt os direkte på telefon +45 41 80 10 10 eller send en e-mail til pd@prebendam.dk I har også mulighed for at udfylde vores kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Få dit tilbud her


Beregnet forbrug som indikator for bygningens energikvalitet

Energimærket er baseret på et beregnet forbrug, som er en pålidelig indikator for bygningens energimæssige kvalitet. Energimærkningen udarbejdes af en certificeret energikonsulent, der foretager en grundig gennemgang af bygningens størrelse, isoleringsgrad, vinduer, døre og varmeinstallationer.

Faktisk forbrug påvirket af beboernes adfærd

Det reelle varmeforbrug i en bygning varierer afhængigt af beboernes vaner og livsstil. For eksempel kan nogle spare på opvarmningen, mens andre har højt forbrug på grund af hyppig udluftning eller teenage børn, der bruger meget varmt vand.

Af den grund er energimærket baseret på et beregnet standardforbrug, som afspejler bygningens kvalitet og ikke den faktiske brug. Energikonsulenten udfører vurderingen efter retningslinjerne i “Håndbog for Energikonsulenter”.